En sanger i mitt hjerte!

Da jeg var rundt 14 år ble jeg med en god venninne  på en fest sammen med hennes storesøster. Det var bare damer der fordi søsteren var kjæreste med en dame. Vi var jo begge unge og nysgjerrige, men var sjenerte, sa ikke så mye og rørte ikke alkohol eller noe... Etter en stund var det en av disse damene som tok gitaren og sang "The House of the rising sun" på en måte jeg aldri før hadde vært vitne til. Hennes stemme var sterk og klar og runger ut i rommet og gav en bølge av varme og engasjement! Jeg ble så imponert og etter dette ble jeg veldig opptatt av dette med å synge.

Etter dette tok jeg mine første sangtimer hos en eldre dame på Hvalstad i Asker og  kjente at dette gjorde meg veldig godt. Det føltes som om jeg fylte et tomrom inni meg selv og jeg vokste nok veldig på dette også. Spesielt husker da jeg bla 18 år og hadde strøket på den teoretiske førerprøven. Jeg var skikkelig deppa, men etter en time sang var det som blåst ut av mitt hode. Dette gjorde meg enda mere sikker på at jeg var sanger i mitt hjerte og bestemte meg vel der og da for å gjøre det beste ut av mitt talent som sanger. 

Etter dette gikk det slag i slag med sangtimer og innøving av et repertoar innen Musikals, Opera. Jeg startet hos en lærer i Oslo som viste meg konkret om stemmens plassering og det viste seg at jeg hadde en stor stemme inni meg!

I 1996 etablerte jeg mitt enkeltmannsforetak fordi jeg Fikk oppdrag som sanger. I tillegg hadde jeg sangelever innen popbransjen og begynte å bruke stemmen min på alle mulige måter. Repertoaret bare vokste i takt med mine samarbeid og mine oppdrag. Jeg ble delaktig i mange forskjellige kulturelle arenaer, bl.a i Askers kulturuke i 2 år på rad. Jeg holdt konserter og dro på oppdrag med profesjonelle musikere og sangere og fikk til slutt en solid erfaring og trygghet.

I alle år har jeg sett hvordan sang kan glede, løfte, trøste og hjelpe mange som sliter psykisk inklusive meg selv. Jeg bruker derfor mye stemmetrening, øvelser i pust og timing og avspenning både når jeg selv synger og når jeg er stemmecoach. Jeg kjenner også en ekstrem glede ved å se at stemmen frigjøres ved hjelp av disse øvelsene og en god del elever har jeg hatt.

På denne siden vil jeg legge inn bilder, videoer og andre ting som er med på inspirere og motivere. En god start er å kikke på denne fantastiske videoen av Susan Boyle sin første opptreden i Britains got talent..nyt!

https://youtu.be/RxPZh4AnWyk